به گزارش ستاد خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، عباس رضایی ، استاندار اصفهان در آیین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) اظهار داشت: "الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَا يَبْلُغُ مِدْحَتَهُ الْقَائِلُونَ وَ لَا يُحْصِي نَعْمَاءَهُ الْعَادُّونَ وَ لَا يُؤَدِّي حَقَّهُ الْمُجْتَهِدُونَ الَّذِي لَا يُدْرِكُهُ بُعْدُ الْهِمَمِ وَ لَا يَنَالُهُ غَوْصُ الْفِطَنِ"، سپاس و ستایش خدای را سزاست که سخنوران سخن از ستودن او عاجز و ریاضی دانان و حساب گران جهان از شمارش نعمت های او ناتوان و پژوهشگران و محققان از توصیف او درمانده اند. خدای که افکار ژرف اندیش بشری قادر به درک او نیست و غواصان دریایی مواج علوم و معارف به ساحت دامن او نخواهند رسید.
وی افزود: درود و سلام خداوند و ملائکه به ظهور و تجلی غیب الهی حضرت ختمی مرتبت پیامبر خاتم محمد مصطفی (ص)، آری اینگونه ستایش حق در آغاز کلام از زبان کسی آوردند که خود نماد تمام نمای حق تعالی و تجسم صفات حکیمانه و عادلانه خداوند است. او که سرآغاز دین را در معرفت حق می داند و کمال معرفتش را در باور به او و کمال باورش را در یکتایی و بی همتایی و کمال یکتایی او را در اخلاص معرفی می کند و خود تبلور و تجسم اخلاق است یعنی مولی الموحدین امام المتقین یعقوب الدین علی ابن ابیطالب (ع) «از علی آموز اخلاص عمل» آری معرفت به وجود علی (ع) در دو بعد ظاهر و باطن تفسیر می شود . معرفت به ظاهر او به عنوان حجت خدا و مظهر ولایت الهی مستلزم اطاعت اوست.
استاندار اصفهان تصریح کرد: او مهم تر از آن معرفت به ساحت طن اوست یعنی معرفت به وجود نوری که او وجهه الله است و مصداق الله نورالسماوات والارض است. این ساحت مبدأ و مشعل هدایت بشریت و چشمه حیات انسانیت است. در اینجا می گویند هماهنگونه که خداوند خود را در کلامش یعنی قرآن کریم کریمانه به انسان معرفی کرد وجود نورانی حضرت امیر نیز خود را در کلامش یعنی مجموعه نفیس نهج البلاغه به بشریت شناسایی نمود.
وی افزود: حضار محترم علی (ع) برای انسان رسالتی در حکمت آفرینش بیان داشت که هیچ راهی برای تفسیر آن رسالت جز تمسک به رسالت الهی نیست باور ها اندیشه ها و رفتارهای انسانی کوشش متنوع در تبلور زندگی اوست. یعنی رسالت انسان در آرزوهای بی سر و ته و خیالات بی اساس که گاه در توهمات و تخلیات انسان جولان داده می شود نیست بلکه آرمان وآرزوهای انسان را در گذر زندگی آدمی یعنی در تاریکی و روشنایی، دانایی و نادانی، در خوشی و ناخوشی در کوزه آدم سازی یعنی دنیای پر تلاطم تفسیر می کند. او انسان را در این کره خاکی مشتاق و عاشق می سازد.
رضایی ادامه داد: شوق و اشتیاقی که سبک زندگی را در زیبایی، دانایی و هوشمندی، هویت، کرامت، قناعت و محبت آراسته می داند و از آزمندی، هوس بازی، حسادت، تنهایی، جنگ، غرور، خیانت، دزدی، قتل، اسراف، کفران، فریب، نیرنگ، و ناشکیبایی پیرایش می سازد.
وی افزود: امام علی(ع) در معرفی سبک زندگی برای بشریت، حق را نقطه و مرکز پرگار زندگی دانسته و می فرماید«اعرف الحق تعرف اهله» او حق و عدالت فردی و اجتماعی را آزادی و اختیار را، دانش و بینش و وفا را از مولفه های اصلی جامعه تمدن اصلی می شناسد. نهج البلاغه او و طریق سعادت است.
استاندار اصفهان بیان کرد: آری انسان مولود پیشرفت و توسعه ماشینی کنونی نیاز مبرم به کوشش و تلاش در ترسیم بهترین سیستم تلفیق میان آرمان های بشریت و دنیای مدرن دارد و این سیستم حاصل نمی گردد مگر در ژرف اندیشی در سخن امیر که امیر سخن در سر لوحه تاریخ بشر قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: سخن امیرالمومنین سر چشمه زلال است که نه در رسالت انسان را در رویاهای دست نیافتنی تفسیر می کند و نه در عشق و و پرستش دنیا، بلکه او حقیقت و ماهیت انسان را را در حقیقت او که جلو حق است و ترکیب از آسمان و زمین، عرش و فروش عقل و محبت است، می داند.
رضایی با بیان اینکه او در حکمت عملی انسان را در تعامل و ارتباط چهارگانه مشخص می کند، اظهار کرد: انسان با خدا، انسان با خود، انسان با انسان های دیگر و انسان با طبعیت معرفی می نماید، این بزرگترین فخر است که در ژرفای قلب هر ایرانی درخششی از نور علی می تابد و علی در نگاه هر ایرانی نماد مردی و مردانگی و تجلی شرفات و آزادگی است.
وی ادامه داد: چه نیک بختند مردمانی که الگو و اسوه ای چون علی دارند، راست گویی و درست پنداری را با میزان علی می سنجد و شجاعت و دلاوری را با مقیاس علی، علی را یاور مددکاران و درماندگان و بی نوایان می دانند؛ خشم ستمگران، ظالمان، او را همای رحمت و آیتی از خداوند کرده است.
استاندار اصفهان بیان کرد: او را سحاب رحمت می دانند و توسل به او را راحترین نجات و با زبان و دل آن بزرگ مرد را می ستایند که در کعبه تولد یافت و در محراب به شهادت رسید. ایرانیان از پیرو مذهب و آئینی باشند که لی را می ستایند و بزرگ می دانند؛ آنان می دانند که اولین فردی که پشت سر رسول خدا نماز خوناد، علی بود؛ علی بود که در بستر پیامبر آرامید تا حضرت محمد (ص) از تیغ رها سازد.
وی گفت: علی همسر محبوب ترین دخت پیامبر است، آنان باور دارند که پیامبر در حق الوداع فرمودند: مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ. این جانب بر حسب جایگاه مدیریتی که دارم برخود لازم می دانم که به "منشور حکومت" یعنی فرازی نورانی از مجموعه نفیس نهج البلاغه یعنی نامه ای که درس حکومت داری به حاکمان جهان آموخت، اشاره کنم، تا بدانیم که او در سیاست بازی و سیاست کاری نبود بلکه او مرد درایت و عدالت در عرصه حکومت بود.
رضایی اضافه کرد: در پایان ضمن عرض خیر مقدم مجدد به کلیه عزیزان و بزرگواران و اندیشمندان و نهج البلاغه پژوهان فرهیخته و بزرگوار وظیف خود می دانم که از حضور پرنشاط علمای اعلام و فضلای گرانقدر و شخصیت های ارزشمند تشکر و قدردانی نمایم و از کلیه دست اندرکاران و کارگزاران این نشست عظیم و با اهمیت که گامی در جهت گسترش معارف علوی است، تشکر و قدردانی کنم.
آئین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) روز پنجشنبه 26 دی 1398 از ساعت 8 صبح با سخنرانی مرجع عالیقدر آیت الله العظمی مظاهری و دکتر صالحی وزیر ارشاد در موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت(ع) برگزار شد.