رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آئین افتتاحیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) گفت: یکی از وظایف ما ارتقای فرهنگ در جامعه است. که با برگزاری این دست کنگره ها اتفاق می افتد.
به گزارش ستاد خبری کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع)، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، صبح امروز چهارشنبه 25 دی 1398 در آئین افتتاحیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) پیرامون شهادت سردار سلیمانی، اظهار داشت: این شهید بزرگوار در سرزمین عراق به شهادت رسید که شهادت همچون هر دوره دیگری موجب رویشهای شده و مردم را بار دیگر به صحنه آورده است.
وی افزود: این انقلاب با شهادت سردار فکر مطهری، سرداران شهید سیاست رجایی و باهنر و بهشتی، نه تنها در آن خللی ایجاد نشد بلکه با آثار و برکاتش شتابان تر از قبل حرکت کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان آنکه حضور 25 میلیون نفری مردم در مراسم تشییع پیکر شهید سردار سلیمانی نعمت بزرگی محسوب می شود، گفت: دانشگاه های ما نیازنمند معارف اهل بیت(ع) است، برای داشتن دانشگاه آزاد اسلامی باید در نظام های فرهنگی، تربیتی و مدیریتی خود از معارف اهل بیت(علیه السلام)استفاده کرد.
وی با بیان آنکه یکی از وظایف ما ارتقای فرهنگ در جامعه است که با برگزاری این دست کنگره ها اتفاق میافتد، اظهار داشت: دانشگاه را از غرب سوغات آوردیم اما تربیت را که بخشی از هویت آن بود بیرون کشیدیم و همینها باعث تحریف کارکرد دانشگاه بود.
طهرانچی افزود: نهاد علم از تربیت بود و نگاه تبینی برای رشد نسل جوان را از آن کاستیم و دانشگاه را به یک نهاد صرفا آموزشی تبدیل کردیم؛ این تفکر که اگر در دانشگاه میخواهیم تربیت داشته باشی باید مقابل با نظام کشور تربیت کنیم، اشتباه است.
آموزش عالی دوره کارشناسی باید به امور تربیتی اختصاص داشته باشد
وی با بیان آنکه آموزش عالی دوره کارشناسی باید به امور تربیتی اختصاص داشته باشد، اظهار داشت: تربیت اجتماعی امر مهمی است چرا که جوانها را برای حضور در اجتماع آماده میکند و در صورتی که پیرامون این موضوع به موقع آن عمل نشود روح جوانان در انحصار دیگران قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد افزود: ملتی که فراموشی داشته باشد فردا ندارد، کسی که تاریخ را درک نکند فردا را نمیتواند بسازد؛ اینکه چگونه با تاریخ همراه شویم نکته بسیار مهمی است که ما از آنن غلفت میکنیم، دشمنی آمریکا از 28 مرداد تا کنون است.
وی پیرامون موضوع تربیت به ویژه برای دانشجویان، گفت: تربیت وظیفه است نه امر مستحب، مهربانی در تربیت یکی از ارکان تربیت است و با کمیته انضباطی نمیتوان دانشجو را تربیت کرد.
طهرانچی افزود: چقدر برای درک و تفسیر معجزه الهی یعنی قرآن تلاش کردهایم و قرآن برای ما محور آموزش نیست.
وی با اشاره به نامه 31 حضرت علی(ع) خطاب به فرزندش امام حسن (ع)اظهار کرد: جوان از هشدار دادن خوشش نمیآید و فقط جایی باید با آن هشدار داد که در حال هلاکت است؛ جهان امروز ما در معرض شدید شبهات است و باید به آن توجه کرد.
طهرانچی خاطر نشان کرد: ما برای درآمد آینده جوانان هیچ بینشی نکردهایم، نوجوانان مدرسه ای ما آرزوی پزشک شدن دارند برای آنکه پول دربیاورند.
وی اضافه کرد: شغل و تحصیل هر دو برای درآمد محور کنونی جامعه است؛ دیدگاه ها باید تغییر کند چرا که بینش تربیت اقتصادی در دانشگاهها وجود ندارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان آنکه حضرت علی(ع) به درستی تربیت اقتصادی و معیشتی را تبیین کرده است، تصریح کرد: بینش تربیت اقتصادی و معیشتی را امروز در دانشگاههای کشوری نداریم و یکی از اصولی که در نامه 31 امام علی(ع) مطرح میشود این است که تربیت معیشتی داشته باشیم.
وی افزود: از دیگر نکات این نامه می توان به تفکر و گفتار در آن اشاره کرد چرا که این روزها فضای مجازی باعث شده است که بدون تفکر بنویسیم و فکر و نظر خود را به جامعه عرضه کنیم و در این حالت جوان احساس میکند که اگر 1 روز در توییتر فعالیت نکندعقب مانده است.
طهرانچی با بیان آنکه پرگویی یکی از الگوهای تربیتی است که امروزه به جوانان ما القا می شود، اظهار داشت: حضرت می فرمایند که باید برای زیر دستان خود وظیفه مشخص کرد تا آنها را نسبت به آن ماخذ کنیم چرا که حضرت علی در این نامه به رابطه با خویشاوندان تاکید می کنند چیزی که امروزه یکی از مشکلات جامعه ما محسوب میشود.
آئین اختتامیه کنگره بازخوانی ابعاد شخصیتی امیرالمومنین امام علی(ع) فردا پنجشنبه 26 دی 1398 از ساعت 8 صبح با سخنرانی مرجع عالی قدر آیت الله العظمی مظاهری و دکتر صالحی وزیر ارشاد در موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت(ع) برگزار میشود.