﴿إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلَّا اللَّهَ ۖ فَعَسَىٰ أُولَٰئِكَ أَنْ يَكُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِينَ﴾
توجه به توسعة مراکز دینی و ساخت مساجد با معماری و طرحهای اسلامی، در دنیای کنونی، ضروریتر از قبل است؛ چراکه با گسترش فضاهای مجازی و تبادل سریع اطلاعات، نیاز به تجهیز و توسعة پایگاههای اعتقادی در جهت تقویت بنیانهای فرهنگ دینی، ملموستر و محسوستر است.
ازسویدیگر، آرامش جامعه در گرو طمأنینة روحی و آرامش فردی در گرو تعامل است و این آرامش دوسویه، در فرآیندی الهی و معنوی شکل می گیرد. یکی از مکانهایی که موجبات امنیت ذهنی و بهجت روحی انسان را فراهم میسازد، مسجد است.
مسجد، مأمن انسانسازی است و با توجه به تأکید آیات و روایات، از بهترین و مقدسترین مأمنگاهها بهشمار میآید. حال، این وظیفه بر دوش خیّرین است تا با تأسّی از کلام گهربار پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلّم): «مساجد بازاری از بازارهای آخرت است که کالای آن مغفرت و ارمغان آن بهشت است» (بحارالانوار، ج 84، ص 4» و فراهمآوردن زمینه و امکانات لازم برای ساخت و تجهیز مساجد، در آبادکردن خانههای خداوند در زمین گام بردارند و توشهای برای آخرت خود برگزینند.
از جملة این مساجد، مسجد حجت اکبر ولی عصر(عج) تهران است که در تاریخ 22/09/1389 در دفترخانة شمارة 237 حوزة ثبتی تهران ثبت گردیده و نمونهای ستودنی را در نهادینهساختن فرهنگ مسجدسازی در معرض نهاده است. اقامة نمازهای یومیه، برگزاری مناسک و شعائر اسلامی و مناسبتهای دینی و مذهبی و برگزاری کلاسهای آموزشی و دینی، ازجمله روخوانی قرآن و احکام اسلامی، بخشی از فعالیتهای این مسجد است.